Precis bakom Münchenbryggeriet på söder i Stockholm gömde sig en för mig okänd pärla för bröllop, nämligen villa Ludvigsberg. En fantastisk plats där man har en otrolig utsikt över Stockholm från trädgården. Den här sommaren har ju bjudit på minst sagt spännande väder och den här lördagen var jag helt säker på att vi inte skulle kunna fotografera utomhus. Louise & Christian hade planerat utomhusvigsel i trädgården och när jag kom hade de fortfarande inte bestämt hur de skulle göra. Otroligt nog slutade det regna strax efter att jag kom fram vilket gjorde att vi fick tid att ta porträtt utomhus. Vigseln hölls utomhus och precis i sista versen på sista sången öppnade sig himlen igen och vi rusade in för gratulationer och mingel inomhus. Louise & Christians dag gick i 1930-tals/vintage-tema och hela villan var dekorerad med allt som hör till. Tack för en fantastisk dag!

Elin & Martin borde få medalj i flexibilitet. På deras dag åskade det ena sekunden och nästa sken solen. Lite utav en mardröm för en bröllopsfotograf, men med detta paret var det nästan barnsligt enkelt. De tog allt med ro, kom på nya idéer, hade paraplyet redo och ändrade sina planer utan minsta bekymmer. Det var så himla roligt att få vara med på deras dag som präglades av bus och glädje, då man utan tvekan skulle kunna kalla detta paret fearless! Miljöerna som vi fotat i är Trädgårdsföreningen i Linköping (stort stort tack till caféet som lät oss fota i växthuset), Ödehuset vid Slattefors magasin (där jag knappt vågar gå upp längre med tanke på hur det knakade i brädorna men som sagt, Martin & Elin är fearless) samt runt Landeryds kyrka där vigseln ägde rum. Festen ägde rum på Slattefors magasin. Tack för en fantastisk dag!

IMG_4396

Ibland vet man från början hur saker och ting kommer att sluta. När Dalila skrev till mig i April 2013 så visste jag att vår relation skulle bli något speciellt. Jag var helt fångad när hon beskrev hur hon kom till Sverige som 9 åring och hur hennes besatthet av fotografier hör ihop med hennes bakrund där det p.ga krig och flykt saknas många fotograferier då bilderna har försvunnit. Hon förklarade:

”Jag gillar att dokumentera allt! Därför vill jag ha en fotograf som kan dokumentera vår stora dag, med så många detaljer som det bara är möjligt! Skor, ringar, blommor, våra nära och kära, skratten, nerverna, vad vi äter, dricker och hur vi dansar! Sen är det bara så att jag ända sen jag var liten varit väldigt nostalgisk och kommer ihåg konstiga detaljer  från min barndom som dofter, platser och detaljer från människors klädsel… Man har ju en längtan av att kunna ta upp ett album för att se morfars hatt som han alltid hade på sig eller mormors långa halskedja eller örhängen med blå sten, de som var  i min brudbukett!”

Med de orden ekande i huvudet under deras dag, kombinerat med vänner och familjs kommentarer om hur min insats under dagen skulle komma att bli väldigt viktig för speciellt Dalila, kände jag att det är precis detta som gör mitt jobb till det roligaste som finns för mig. Att få ge en gåva som varar för alltid. Att få ge ALLT av sig själv under en viktig dag i våra liv. För mig var det en tropisk sommardag på en idyllisk golfklubb utanför Uppsala, där jag fick chans att få en inblick i två speciella personer liv och bakgrund genom min kameralins. Jag hoppas och tror att för Gustaf & Dalila var den mer än så – troligtvis den bästa dagen någonsin.

Förra sommaren fick jag äran att sälja mitt första presentkort. Det skulle bli en bröllopsgåva vilket kändes extra speciellt och roligt. Lite drygt ett år senare fick jag möta familjen som fått presentkortet och det blev något av en personlig favorit av mina familjefotograferingar jag någonsin gjort. Jag lämnade Rosendals Trädgård med ett stort leende på läpparna, för sällan har jag mött två killar på 3 och 5 år som gjort fotograferingen så rolig. De slutade inte att skratta, buset lyste i ögonen och de lyssnade hela tiden på vad vi skulle hitta på härnäst blandat med lite historier från Gröna Lund:)Vilka guldklimpar till bröder och vilka fantastiska föräldrar Vilgot & Sixten har! Så glad att jag fick fotografera er och att er vän valde att låta mig göra det. Tack.

Det är alltid något väldigt speciellt när man träffar sina brudpar något år senare. Oftast är det en ny liten huvudperson man blir introducerad till och plötsligt blir våra möten lite mer tradition:)För två somrar sedan jobbade jag med fantastiska Anna & Mats som bjöd på vintage bröllop på Abborreberg. Jag blev så glad när de bad mig komma ut till dem på landet och föreviga Vera. Bland äppelträden låg deras hus som gick i samma coola vintage stil som deras bröllop, och några av detaljerna från bröllopet fick vara med även denna fotografering:)Tack för ert förtroende igen, Anna & Mats.

P r o u d   m e m b e r   o f