Zambia

Om en vecka har jag och min kompanjon Sofia landat i Lusaka för två månader av uppsatsskrivande. Vi kommer att bo i Livingstone, precis vid gränsen till Zimbabwe och Victoria Falls, ett utav naturens 7 underverk. Vi kommer att besöka byar ute på landsbygden där vi ska göra intervjuer och observationer och förhoppningsvis bo över natt för att samla in vår data. Det är lite utav en dröm som går i uppfyllelse för mig. Det var från allra första början Zambia jag ville åka till där när jag satt och planerade min första egna riktiga resa. Men jag blev rekommenderad Sydafrika av goxplore.se. Tänk om jag inte hade lyssnat? Då hade mitt liv sett väldigt annorlunda ut. Men jag har ändå inte kunnat släppa tanken om Zambia. Det ligger någon romantisk dimma över namnet och jag får massor av bilder i huvudet hur det kommer att vara. Självklart har det dykt upp nya bilder och verkligheter sedan 2010 när jag ville åka och jobba med lejon, men det hör liksom till upplevelsen tror jag. Allt är inte bara vackert och fantastiskt, men jag törs ändå påstå att Zambia kommer att leva upp till mina förväntningar. Jag älskar den afrikanska kontinenten för allt vad den är och innehåller och jag känner att det alltid finns något nytt att upptäcka. Glädjen, rytmerna, lukterna, människorna, maten, djuren, naturen, stjärnhimmeln, det vilda och det tama och det galna.

Jag åker den 24 mars och är tillbaka i Sverige den 27 maj. Under den tiden nås jag endast på mail, men kan dröja med svar.

Ellen & Michael 20140301 { Gävle }

Årets första bröllop gick av stapeln på hemmaplan med vigsel i Soldatkyrkan (inte varje bröllop man får ha sin högskola som bakgrund till porträtten!) och fest på Elite Grand Hotell i Gävle. Ellen & Michaels bröllopsdag gick i familjekänsla med mycket värme och kärlek från släkt och vänner. På minglet överraskades vi av ett 9-mannaband som bjöd upp till dans:)

Ellen Lindberg - Åh, så himla fint. Fantastiska bilder!

Michelle & Dan’s wedding video

I have completely forgot to share this wonderful film clip with you. I had the chance to work with a fantastic videographer – Moira Ganley last summer who comes from New Zealand but lives in Stockholm. We really clicked and used very similar style in shooting and editing but complemented each other very well and never interfered in each others frames. She was so discrete and fun to work with and I would recommend her to anyone that would love a unique and creative story told from their wedding day. Just have a look at the result of Michelle & Dan’s big day. Love love love it.

Michelle X Dan from Flip-Flop Interactive on Vimeo.

Tyra, 2 veckor.

Det är så otroligt speciellt och roligt när man får följa en familj vid alla viktiga händelser. Linn & Martin är riktiga stammisar. Vi började med en provfotografering i Stockholm där vi t.om nyskapade deras förlovning på Kilimanjaro fast i Vitabergsparken. Sedan dess har jag har följt dem  när de gifte sig på Capella, fotat deras dotter Ebba och fick nu äran att föreviga Ebbas lillasyster – lilla Tyra. Jag kan tänka mig att Ebba kommer bli den bästa storasystern man kan tänka sig och Linn och Martin är verkligen världens bästa de med – jag tycker att man är ganska cool när man förlovat sig på Afrikas högsta berg;-)

Beatrice - men åh TACK vad glad jag blir av att höra det!! :)

Elsa 1,5 år.

Här var det överraskningar på G! Jag hade för det första inte kopplat ihop att jag träffat denna lilla familj förut på bröllopsjobb i Örebro men jo visst, jag hade spenderat en heldag med best man Magnus (och vilken best man han var sen!) till Jonas och både skrattat och gråtit ikapp tillsammans. Innan jul träffades vi igen för lite julklappsmakeri i Gävle där vi busade järnet med han och Malins lilla Elsa. Vilken underbar liten linslus!! Tack för att jag fick komma hem till er och för hur busiga ni alla var – det lyser igenom!

P r o u d   m e m b e r   o f